FESTIVAL 2018
HET ZWANENMEER

Orkest, solisten en corps de ballet, decors, alles van het “Groot Ballet van Oekraïne”.

Het Zwanenmeer, meesterwerk van het balletpatrimonium werd gecreëerd op muziek van Tsjaikovski door de Franse choreograaf Marius Petipa, grote bezieler van het Ballet van Mariinsky.

In 1875 krijgt de Russische componist de opdracht om balletmuziek te componeren en 20 jaar later creëren de Marseillais Marius Petipa en zijn assistent Lev Ivanov een choreografie voor de integrale versie.

Het orkest is in België helaas vaak de ontbrekende factor bij balletopvoeringen terwijl het in de Russische traditie een belangrijke rol speelt. Het fantastische orkest van 40 muzikanten zal bijgevolg een sleutelrol spelen in de 2018 tournee van “Het Zwanenmeer” van het prestigieuze “Groot Ballet van Oekraïne”!

De decors en de speciale effecten zullen bijdragen tot de magie van de opvoering. En daarom zullen, in plaats van de specifieke tourneedecors de originele toneelrekwisieten worden gebruikt….. Alles wordt uit de kast gehaald voor een show van uitzonderlijke kwaliteit !

Het meesterschap van de solisten en het corps de ballet staat buiten kijf zoals dat vanzelfsprekend altijd het geval is bij nationale gezelschappen.

In Brussel krijgt het publiek de keuze tussen twee versies : eentje met orkest op de planken in het Paleis van Schone Kunsten en eentje met het orkest op de voorgrond in het St.Michielstheater.

Een betovering !

Het Zwanenmeer, het ballet, het symfonisch orkest, solisten en corps de ballet, weelderige decors

Koop uw tickets

Forum - Luik

Zaterdag 24/11/2018
20h00

Aula Magna - LLN

Zondag 25/11/2018
19h00

Paleis voor schone kunsten - Brussel

Maandag 26/11/2018
20h00

St-Michiels Theater - Brussel

Zaterdag 01/12/2018
20h00

Groupen ?

Neem contact met ons