fbpx

HET ZWANENMEER

Orkest, solisten en corps de ballet, decors, alles van het “Groot Ballet van Oekraïne”.

Wie ballet zegt, zegt Het Zwanenmeer. De première van het befaamde trio Petipa, Ivanov en Tsjaikovski was in 1895 voor het Mariinski Ballet. Petipa, ‘grootmeester van de spitzentechniek’, gaf vooral veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s – met als absoluut hoogtepunt de 32 zogenoemde fouetté’s van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet tot een vuurproef voor iedere ballerina.

Het romantische verhaal gaat over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. De tovenaar Rotbart heeft er echter voor gezorgd dat de onschuldige meisjes ’s nachts in een zwaan veranderen en alleen echte en zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

De prachtige muziek van Tchaïkovsky, de virtuositeit van de dansers, de geweldige corps de ballet van de nationale Theater-Opera van Oekraïne en het schitterende decor maken van dit ontroerend verhaal een echt sprookje voor alle leeftijden.

Het Zwanenmeer, het ballet, het symfonisch orkest, solisten en corps de ballet, weelderige decors

Koop uw tickets

Forum - Luik

Zaterdag 23/11/2019
20.00

Groupen ?

Neem contact met ons