Notenkraker

En muizen koning

Het ideale gezinspektakel !
Een ballet van de « Grote Opera van Oekraïne »

Iedereen kent het verhaal van Clara die als de avond valt kleiner wordt terwijl het speelgoed op wonderbaarlijke wijze tot leven komt…..

Een verhaal dat al meer dan honderd jaar tot ieders verbeelding spreekt !

De Notenkraker is een ontroerend sprookje over de overgang van  kindertijd naar puberteit. Net als Het Zwanenmeer is het thema  de onsterfelijke strijd tussen liefde en kwaad.

Het verhaal is gebaseerd op de versie van Alexandre Dumas “Hoffmann’s Vertellingen” en kreeg de titel “De Notenkraker en de Muizenkoning” of “Het verhaal van een notenkraker”.

Alles draait om een klein Duits meisje dat Clara Stahlbaum heet.

‘s Nachts wordt Clara wakker en sluipt ze het salon in om naar haar notenkraker te gaan kijken. Op dat moment slaat de klok middernacht en plots is ze omringd door een heleboel muizen. Zij probeert te vluchten maar de muizen sluiten haar in. Als bij toverslag krimpt Clara tot ze net zo klein is als een muisje…

Het ballet werd een eerste keer opgevoerd in het Mariinsky Theater van Sint-Petersburg op 18 december 1892 en de rollen waren weggelegd voor twee kinderen, leerlingen van het Keizerlijk Ballet van Sint-Petersburg : Stanislava Belinskaya en Vassili Stoukolkine.

Notenkraker en muizen koning

Koop uw tickets

Aula Magna - LLN

20.00

Forum – Luik

Zaterdag 23/11/19
16.00

Groupen ?

Prenez contact avec nous