Swan Lake on the water

In 2016 was ik toevallig op uitnodiging in Hangzhou tijdens de G20 Top waar ik het geluk had getuige te zijn van een scene uit “Het Zwanenmeer op het water”. Zwaar onder de indruk begaf ik me in de coulissen waar ik dankzij mijn tolk het team achter de productie mocht ontmoeten en met eigen ogen kon zien hoe ongelooflijk ingewikkeld een dergelijke productie in elkaar zit.

Zie : https://www.youtube.com/watch?v=5Ru9SkGABQ4&t=26s

Het kostte twee jaar van onderzoek en moeilijke onderhandelingen om het akkoord te krijgen van de prestigieuze vereniging van de Opera’s van Oost-Oekraïne, lid van Opera Europa om de eerste versie van “Het Zwanenmeer op het Water” te lanceren.

Gecharmeerd door het project vervoegden de meest talentrijke Europese bedrijven, Aquaticshow voor de waterpartijen en Dirty Monitor voor de computeranimatie de Franse choreograaf Johan Nus in dit nieuwe avontuur.

Zonder ook maar iets van zijn grootsheid te verliezen zorgen waterbakken, fonteinen, watermuren en projecties ervoor dat deze klassieker evolueert naar een ingehouden moderniteit waar spectaculaire acts en intieme, kwetsbare momenten elkaar afwisselen.

En het is in België dat, eind 2019 dit grote avontuur van start zal gaan, gevolgd door Zuid- en Noord-Amerika om terug naar Europa te komen via Spanje en Portugal waarna de grote finale zal plaatsvinden in Parijs in 2020 !

Een oogverblindend spektakel !

Original idea and production : Patrick Leveaux, Classicall Productions, Brussels
Corps de ballet : CXID Opera, Kharkiv, Ukrain
Choreography : Johan Nus, Paris
Mapping : Dirty Monitor, Charleroi, Belgium
Water technicity  : Aquaticdesign, Strasbourg, France
International touring : Citylights Entertainment, UK

Koop uw ticket

Paleis 12 - Brussel

Zondag 24/11/2019
20.00

Groupen ?

Neem contact met ons