fbpx

Swan Lake on the water

In 2016 waren wij toevallig op uitnodiging in Hangzhou tijdens de G20 Top waar we het geluk hadden getuige te zijn van een scene uit “Het Zwanenmeer op het water”. Zwaar onder de indruk begaven we ons in de coulissen waar we dankzij onze tolk het team achter de productie mochten ontmoeten en met eigen ogen konden zien hoe ongelooflijk ingewikkeld een dergelijke productie in elkaar zit.

Zie : https://www.youtube.com/watch?v=5Ru9SkGABQ4&t=26s

Het kostte twee jaar van onderzoek en moeilijke onderhandelingen om het akkoord te krijgen van de prestigieuze vereniging van de Opera’s van Oost-Oekraïne, lid van Opera Europa om de eerste versie van “Het Zwanenmeer op het Water” te lanceren. Het was namelijk verre van evident voor een klassiek corps de ballet om zich in een totaal vernieuwend project te storten. Ook de solisten waren aanvankelijk moeilijk te overtuigen. Het was de eerste keer dat zij moesten dansen in water en dat bracht verschillende lichamelijke risico’s met zich mee. Maar de inspanningen hadden succes en de dusdanig gevormde formatie is ongetwijfeld bij de beste in de wereld.

Gecharmeerd door het project vervoegden de meest talentrijke Europese bedrijven, Aquaticshow voor de waterpartijen en Dirty Monitor voor de computeranimatie de Franse choreograaf Johan Nus in dit nieuwe avontuur.

En het is in België dat, eind 2019 dit grote avontuur van start zal gaan, gevolgd door Zuid- en Noord-Amerika om terug naar Europa te komen via Spanje en Portugal waarna de grote finale zal plaatsvinden in Parijs in 2020 !

Een oogverblindend spektakel !

Original idea and production : Patrick Leveaux, Classicall Productions, Brussels
Corps de ballet : CXID Opera, Kharkiv, Ukrain
Choreography : Johan Nus, Paris
Water technicity  : Aquaticdesign, Strasbourg, France
International touring : Citylights Entertainment, UK

Koop uw ticket

Lotto Arena - Antwerpen

Woensdag 20/11/2019
20.00

Paleis 12 - Brussel

UITZONDERLUIK SUCCES, EXTRA SHOW
Zondag 24/11/2019
15.00

Paleis 12 - Brussel

Zondag 24/11/2019
20.00

Groupen ?

Neem contact met ons